Fashion & Lifestyle Expo | Програма
4123
page-template-default,page,page-id-4123,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

Градот УБАВ 20.03 | 16-21:00 h

Среда 20/03

 

ГРАДОТ СЛУША

15:00     Ајде да свириме! | Skopje Drum Talks

16:00     #ГрадотСлуша: Жени Фронтмени | Жени Фронтмени (Светлана Јовановска, Елени Мицковска, Леана Таќи, Калина Велковска, Наташа Миха)

17:00     Приказната за Сувенири од Скопје | Сувенири од Скопје

18:00     „Напуштени можности“ преку примерот на Град Скопјe | Културно Ехо

19:00     Pre – opening | Hyundai: Driven by Design

20:00     Отворање

20:30     Александра Илијева (сакс)

21:00     Модна Ревија | Пер Семпре

21:30     Andrej Micajkov

 

ГРАДОТ ШКРТКА

15:00     Првиот стрип на Blade Runner | Comics.mk

16:00     Doodle уметност-откривање на значењето и примената | Ивана Горичан

17:00     Мake a character design | Shemko

18:00     Запознавање со акварелот како ликовен медиум| Бранкица Јордановска

 

ГРАДОТ УБАВ

16:00     In front & behind the scene: Hyundai: Driven by Design | Кариера Плус

18:30     In front & behind the scene: Per Sempre | Кариера Плус

 

ГРАДОТ ИГРА

18:00  Archona Games

Четврток 21/03

 

ГРАДОТ ГЛЕДА

15:00     #ГрадотГледа: Во светот на фотографијатa | Васе Аманито, AniDimi, Ерина Богоева, Александра Костадиновска, Кристина Нановиќ

16:00     What do you see? Send a message! | ЕВА Тренинг Центар

17:00     Од идеја до филм | Минимал и Лист Продукција

18:00     Бетонско Скопје / МАРХ – македонска архитектура | МАРХ

19:00     Приказни за градот | The City Knows

20:00     Градот и НОЌТА

20:30     Перформанс – Ковски

21:00     Fashion Performance | Мала Камила

21:30     In The Mood

 

ГРАДОТ УРБАН

16:00     „Сакам да кажам“ | House of style by Sani

17:00     Модна илустрација | Di Art Bar

18:00     Бран од мода и уникатност | Branchella

 

ГРАДОТ УБАВ

16:00     Нашминкај се сама | Школа за убавина АРТ

16:30     Убавината пред сѐ | Belina.mk

17:00     Убавината не е минлива | Бабор

17:30     Who are you? Wear your personality! Makeup & Hair transformation | Ева Тренинг Центар

18:30     What’s your style ID? Show it! Runway makeup & hair: Мала Камила | Ева Тренинг Центар

Петок 22/03

 

ГРАДОТ ЧИТА

15:00     #ГрадотЧита: Пишаниот збор и непишаното околу него | Ана Голејшка, Вера Калин, Давор Стојановски, Стефан Марковски, Владимир Лукаш

16:30     Промоција на „ДЕТОКСИКАЦИЈА НА УМОТ предизвик во 21 ден“ | Издавачка куќа КУЛТУРА

17:30     Шот: уметност од миксологија | Shot.mk

18:00     DJ Fici

19:30     Hyundai: Driven by Design – Award Ceremony

 

ГРАДОТ МЕЧТАЕ

16:00  Креативно патување| Iva Creativa

17:00     Plan | Think | Dream | Do | Ava Papun

 

ГРАДОТ УБАВ

16:30     In love with perfection | Др. Грандел

17:00     Демонстрација на вечерна шминка | Школа за убавина АРТ