Fashion & Lifestyle Expo | Апликации
3821
page-template-default,page,page-id-3821,page-child,parent-pageid-3773,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive
 

Апликации

Апликации

Како да се пријавам?

Право на учество имаат сите физички лица на возраст од 18 до 30 години кои се или пак биле студенти во било кој факултет/академија/институт или организација/тренинг центар каде се изучува модниот дизајн.


Аплицирањето за натпреварот се врши со испраќање на:
– Скица на дизајнот со кој се аплицира за натпреварот – Земете време сериозно да ја разработите идејата и дизајнот, бидејќи ова е конечниот дизајн според кој би влегле во потесната селекција и со кој би се натпреварувале и во големото финале. Ова е веројатно најважниот елемент од натпреварот, па затоа посветете се максимално на неговото осмислување;
– Кратко објаснување за инспирацијата за моделот (до 200 зборови);
– Кратка спецификација на моделот (тенденција, форма, стил, влијание, материјали и колорит) и сл. до 200 зборови).
– Линк до Facebook и Instagram профил на кандидатот;
– Опционално: Портфолио (до 10 страни);

Материјалите може да се испратат во електронска форма на drivenbydesign@momentum.mk во е-маил со наслов: „За Hyundai натпревар – Име и презиме“ најдоцна до 11.02.2019 до 12:00 часот. Сите апликации по овој рок нема да бидат земени предвид.